گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اعتماد به نفس

5 مشترك

اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty اعتماد به نفس

پست من طرف مرضیه 8/13/2010, 04:35

اعتماد به نفس چیست ؟
اعتماد به نفس یک ارزش یابی کلی درباره ی فضایل وقابلیت های خودمان،ارزش هایمان وپاسخ های دیگران نسبت به ما می باشد .
اعتماد به نفس مقوله ای است که برای تک تک انسان ها از ارزش و اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد .زمانی که صحبت از استرس و تنش های فراوان به میان می آید، اعتماد به نفس معمولا یکی از خصوصیات افراد حرفه ای و موفق به شمار می رود. گرچه اعتماد به نفس از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد ، اما مساله ای که مطرح می شود ، این است که چگونه می توان به طور واقعی اعتماد به نفس را ایجاد کرد و آن را زنده نگه داشت ؟

اولین نماد درونی اعتماد به نفس همان رضایت خاطرست از احساس تواناییهایمان و نماد درونی آن نیز همان تبسمی است که بر لب داریم . دکتر سیف می گوید ؛خیلی مشکل است اعتماد به نفس یا خودباوری را تعریف کرد.
اعتماد به نفس خیلی بیشتر از احساس خود است, اگر به کارهایتان افتخار کنید یا وقتی در آینه نگاه می کنید از خودتان خوشتان بیاید , اون هم اعتماد به نفس نیست. خودباوری یا اعتماد به نفس به این ربط دارد که ما چطور در مورد خودمان و ارزشی که داریم قضاوت می کنیم.
ما همیشه متمایلیم که خودمان را دست کم بگیریم, فکر می کنیم آن طوری که به نظر می آئیم درجه اعتماد به نفس ما را مشخص می کند, درحالی که حقیقت امر چیزی دیگر است. این اعتماد به نفس وخودباوری مااست توانایی دیدن خود به عنوان موجودی ارزشمند – که عکس العمل ما را وقتی درآینه نگاه می کنیم مشخص می کند.

رودریک گراهام معتقدست که یکی ازجنبه هایی که می توان از آن منظر به اعتماد به نفس نگاه کرد، این است که هر فرد درخلوت و تنهایی ، با خودش چگونه صحبت می کند. به طور تقریبی هرفرد به طور روزانه درحدود 300 تا 400 مرتبه کارهای فردی اش را ارزش یابی می کند.متاسفانه برای بیشتر افراد این ارزیابی ها با آن چه از خودشان انتظار دارند ، فاصله ی بسیار زیادی دارد و بیشتر ارزش یابی ها شکل انتقاد به خود می گیرد.تحقیقات گویای این مطلب هستند که در یک فرد معمولی ، هشتاد درصد از این ارزیابی ها جنبه ی منفی دارند و تنها بیست درصد از آن ها مثبت می باشند.

اگر یک اشتباه معمولی کرده باشید ، حداقل 45 دقیقه درمورد آن خودتان را سرزنش می کنید ، اگر هم کارتان در این حد بد نبوده باشد باز هم یک منشی مخصوص پرونده های کارهای اشتباه دارید که در قسمت ذهن مشغول به فعالیت می باشد . دراین مواقع او دست به کارمی شود و فایل های قبلی را چک می کند .

بیشتر ما تبحر خاصی در خوار شمردن خودمان داریم و کمتر قادریم که احساس خوبی درخودمان ایجاد نماییم .

حتی اگر زمانی از راه برسد که خودتان را به خاطر کار خوبی که انجام داده اید مورد تشویق قرار دهید ، باز هم این امر برای مدت زیادی به طول نمی انجامد .ما معمولا عادت کرده ایم که ارزش موفقیت هایمان را دست کم بگیریم . البته هر چند از درون ، خودمان را انتقاد می کنیم ، اما در عین حال سعی می کنیم که در پیش روی دیگران خودمان را به بهترین نحو جلوه دهیم . معمولا طوری خودمان را نشان میدهیم که دیگران احساس می کنند ما در حدود نود درصد در کارهایمان به صورت مفید و موثر عمل می کنیم ، و در پیش روی آن ها قبول می کنیم که انجام اشتباه های گاه و بی گاه ، از خصوصیات انسان ها به شمار می رود. شاید بتوانید دیگران را گول بزنید اما نمی توانید خودتان را فریب دهید.زمانی که شما چیزهایی را که از خودتان می دانید با چیزی که دیگران در جمع از شما می دانند مقایسه می کنید، درست در آن زمان است که احساس شکست عمیقی به شما دست می دهد.

تاثیر محیط و وارثت در اعتماد به نفس:
در اکتسابی بودن یا توارثی بودن اعتماد به نفس می توان ادعا کرد این عامل یک امر کاملا اکتسابی است . به عبارتی وجود یا فقدان اعتماد به نفس تا حد زیادی به دوران کودکی ، محیط و نحوه ی برخورد اطرافیان با کودک مربوط می شود.در واقع از همان اوان کودکی در خانواده عدم یا وجود اعتماد به نفس شکل می گیرد.

درتحقیقی که چندین سال گذشته درسراسر آمریکای شمالی،شامل کانادا و مکزیک انجام گرفت، پژوهشگران دریافتند که نرخ خودکشی ارتباط بسیار زیادی با شرایط فقر و تنگدستی ،ترک خانواده (اغلب درکودکان زیر 16)سال و طرد شدن توسط اطرافیان دارد.
درخصوص عزت نفس پایین، کودکان در برابر محیط آسیب پذیرتر از دیگر افراد می باشند آن ها مدام از جانب هم رده ها و همسن و سال های خود وت وقعات غیر واقعی و نامعقول از جانب خانواده و دوستانشان تحت فشار قرار دارند .این امر می تواند به مشکلات روانی عمده منجر گردد که در آن کودکان و نوجوانان احساس خواهند کرد که در زندگی شان ارزشی ندارند.

اعتماد به نفس میان نوجوان چگونه شکل می گیرد؟
عوامل زیادی در شکل گیری اعتماد به نفس موثرند. روش و دیدگاه والدین در شکل گیری احساس فرزندان به خودشان نقش قاطع و اساسی دارد مخصوصا در سنین پایین. وقتی که والدین پذیرش بی قید و شرط به فرزنداشان دارند کودکان یک پی ریزی محکم برای احساسات مثبت نسبت به خودشان دریافت میکنند.
اگر یکی یا هر دوی والدین انتقاد بیش از حد بکنند یا اگر بیش از حد از فرزندانشان حمایت کنند و حرکتهای آنها را به سوی استقلال تشویق نکنند (یا در مقابلش مقاومت کنند)٬ بچه ها ممکن است به این نتیجه برسند که بی عرضه هستند یا به قدر کافی خوب نیستند یا فرو دست و درجه دو (inferior) هستند. اما اگر والدین تلاش های کودکان برای اتکای به خود را تشویق کنند و زمانی که بچه ها اشتباه می کنند آنها را دوست داشته باشند و قبول شان کنند کودکان هم یاد می گیرند که خودشان را قبول داشته باشند و اعتماد به نفس نتیجه طبیعی این رفتار خواهد بود.اما درکل راه هایی برای افزایش اعتماد به نفس وجود دارد که خانواده و اجتماع باید در استفاده از آن ها اقدامات لازم را انجام دهند.شاید تعجب کنید که عدم اعتماد به نفس الزاما ربطی به بی عرضه بودن ندارد. در واقع اکثر مواقع عدم اعتماد به نفس نتیجه تمرکز بیش از حد بر روی خواسته های غیر واقع گرایانه یا استانداردهای اطرافیان٬ به خصوص والدین و جامعه٬ است. تاثیر دوستان بر احساسات شخص نسبت به خودش حتی میتواند از اثر والدین و جامعه بیشتر باشد. دانشجویان در سنین دانشگاه ارزشهای خانواده را دوباره ارزیابی میکنند و به همین خاطر علی الخصوص نسبت به تاثیر دوستان و اطرافیان آسیب پذیر هستند.

نظریه ی دانشمندان در رابطه با اعتماد به نفس:

اکثر روان شناسان برخورداری از عزت نفس یعنی ارزیابی مثبت ازخود داشتن را به عنوان عامل مرکزی و اساسی در سازگاری عاطفی ــ اجتماعی افراد می دانند . این باور گسترش یافته و دارای تاریخچه ای طولانی است . ابتدا روان شناسان و جامعه شناسان از جمله ویلیام جیمز ، هربرت مید و چارلز کولی بر اهمیت عزت نفس تاکید داشتند . چند سال بعد نئو فرویدی ها چون سالیوان و هورنی ، خود پنداره را وارد نظریه های شخصیتیشان کردند.
ال های بعد روان شناسان نظریه ها را با کارهای تجربی درهم آمیختند و نتیجه گرفتند که اعتماد به نفس با شادکامی و کارکرد مفید داشتن رابطه ی متقابل دارد.

مک دوگال : یکی از تمایلاتی که آن را غریزی دانسته میلی است که به منظور اثبات یا بر کرسی نشاندن خود در محیط خویش و احراز مهتری و برتری مورد نظر خویش در فرد آدمی به وجود می آید.

آدلر: این تمایل را فقط به صورت غریزه ی ساده نمی داند بلکه در حکم غریزه ی ممتازی می داند که جنبانده و برانگیزنده ی اصلی عملی و رفتار آدمی است .پس کوشش ها و تلاش ها همه بر محور جبران کهتری به وجود می آید.
آدلر در یکی از اصول هفتگانه نظریه ی شخصیتی خود معتقد است که هر کس هنگام زادن یکی از اعضای بدنش بالقوه ضعیف می باشد و ممکن است در جریان زندگی پیش آمدها وعوامل گوناگون آن ضعف یا نقص را بالفعل کند یعنی نمایان سازد و آدمی را برای میدان آن به فعالیت وا دارد و گاهی آدمی آن نقص یا ضعف را بهانه قرار داده و برای خودداری از انجام کارهای دشوار یا برای توجیه شکستی که در به ثمر رساندن آن کارها متحمل شده است دلیل تراشی کند در این اصل که ((اصل حقارت )) نام دارد .
آدلر معتقد بود که چه بسا شخصی که در کودکی دچار نقص بدنی بوده و به جبران پرداخته و توفیق کاملی حاصل کرده اند از مشهورترین آن ها دموستن یونانی است که لکنت زبان داشت ولی با تمرین و اعتماد به نفس و پی گیر شدن تلاشش بر این نقص فائق آمد و از بزرگترین سخن وران و خطبا زمان خود گشت .

پالمر 1967 ؛ حس اعتماد به نفس را در رابطه با نظرات پیاژه توضیح داده است وی در بررسی هایش نشان داد که اعتماد به نفس بیش از اندازه زمانی در فرد به وجود می آید که وی بپذیرد برای تمام مشکلات راه حل کافی وجود ندارد و بسیاری از این مشکلات اجتناب ناپذیر می باشد . و به واسطه ی این اعتماد به نفس ، فرد از جستجوی بی مورد برای یافتن راه حل مناسب برای مشکلات دست می کشد.

کارل راجرز: آدمی نیاز دارد بر این که خود را با قدر وقیمت بداند.

کارل راجرز اعتقاد داشت که آدمی نیاز دارد به این که خودش را با قدر و قیمت بداند در نتیجه تجارب شخصی همراه با رضایت خاطر یا عدم رضایت خاطری که از چگونگی قدردانی دیگران حاصل می شود نیاز دیگری به وجود می آید که قدردانی از خویشتن است . این نیاز ممکن است با نیاز به این که دیگران قدر آدمی را بدانند همراه باشد یا نباشد یعنی ممکن است این نیاز را نادیده بگیرد و به آن نیاز اهمیت بدهد و تعلق خاطر پیدا کند .

پپ وهمکاران 1989 ، به این نتیجه رسیدند که وجود شکاف و فاصله بین خود ادراک شده و خود ایده آل عاملی است که مشکلات مربوط به اعتماد به نفس را به وجود می آورد . خود ادراک شده همان خود پنداره است یعنی یک دیدگاه عینی درباره ی مهارت ها ، صفات و ویژگی هایی که دریک فرد وجود دارد یا فرد فاقد آن هاست .

خود ایده آل عبارت است از تصوری که هر فرد دوست دارد ازخود داشته باشد.

ارزش های منظم به تجارب و نیز ارزشهایی که بخشی از سازمان خود هستند و بعضی موارد ارزشهایی هستند که مستقیما توسط ارگانیزم تجربه شده اند و در بعضی موارد دیگر ارزش هایی هستند که از دیگران گرفته شده اند و یا به درون افکنده شده اند. با این تفاوت که دسته ی اخیر به نحو تعریف شده ای ادراک می شوند آن طورکه گویی مستقیما درک می شوند.
مرضیه
مرضیه
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 29

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty رد: اعتماد به نفس

پست من طرف parsaa_91 8/13/2010, 04:54

ممنون مرضیه جان
parsaa_91
parsaa_91
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 17

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty رد: اعتماد به نفس

پست من طرف بیتا 8/13/2010, 06:30

ممنون مرضیه جون
بیتا
بیتا
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 23

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty رد: اعتماد به نفس

پست من طرف مرضیه 8/13/2010, 07:25

خواهش می کنم دوستان خوشحالم خوشتون اومده مرسی
مرضیه
مرضیه
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 29

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty رد: اعتماد به نفس

پست من طرف maili 8/17/2010, 11:02

ممنون مرضیه جون
maili
maili
کاربر متوسط لاک پشتی
کاربر متوسط لاک پشتی

تشکر : 4

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اعتماد به نفس Empty رد: اعتماد به نفس

پست من طرف sharareh 8/18/2010, 01:57

مرسی مرضیه عزیز رز
sharareh
sharareh
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 95

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه


 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد